2015 Lise Puanları Düşecek mi?

2015 puanlar düşecek miTüm öğrencilerin merak ettiği ve çoğunluğunun düşmesini istediği puanlar düşecek mi düşmeyecek mi?
Öncelikle şunu izah edeyim, bu sene yerleştirme takviminde değişiklik yapıldı. Geçen sene önce tercihler ve yerleştirmeler yapıldı, daha sonra özel okullara ve okullar arasında nakiller yapıldı. Bu sene ise ilk yapılacak işlem özel okul kayıtları. Daha sonra tercihler ve yerleştirmeler. En son da nakiller.

Geçen seneki uygulamada ilk yerleştirmede okulların puanları yüksek kapandı. Nakillerde ise müthiş şekilde düştü. Takvimdeki değişiklik nedeniyle bu sene ise ilk yerleştirmede puanlarda düşüş olacaktır. Çünkü, özel okullar kayıtlarını almış olacak ve tercih yapan öğrenci sayısında azalma olacak. Nakillerde ise puanlardaki düşüş geçen seneki kadar düşüş olmayacaktır.

ÖRNEK VERELİM;
Geçen sene ilk yerleştirmede taban puanı 420 olan bir okul, nakillerde 380 puana kadar düşmüş olabilir. Eğer böyle bir okul varsa bu okulun bu sene ilk yerleştirmede taban puanı 405-410 civarı olabilir ancak nakillerde büyük düşüş olmayıp 395 civarında kapatabilir.

Önemli bir not: Bu yazı sadece bir tahmindir.

KAYNAK:  http://www.ragipsahin.com.tr/2015-puanlarin-dusup-dusmeyecegi-hakkinda/

Yorumlar

  1. puanım 440 yüzdeliğim 9 , istediğim okulun puanı 470 yüzdeliği 2,4 girer miyiM? LÜTFEN CEVAPLAR MISINIZ HAYATIM IÇIN ÖNEMLİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DEFNE:
      Yerleşme ihtimalin düşük görünüyor.

      Sil

Yorum Gönder

1.SORU VE YORUMLARA MUTLAKA ADINIZI YAZINIZ.
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?