Bir Liseye Yerleşmek İçin Mutlaka Bunları Yapın

6 Temmuzda başlayan tercih dönemi 16 temmuzda sona ercek. Lise adayları istedikleri bir liseye yerleşmek için tercih listelerini şekillendirmeye başladılar. Adayların hepsi istediği liseye yerleşmek isterken bir kısmı da sırf açıkta kalmamak düşüncesinde. Şimde açıkta kalmamanız için ne yapmanız gerektiğini anlatalım:

MEB geçen yıl 15 olan tercih sayısını bu yıl 25'e çıkardı. Bizim de tavsiyemiz mümkün olduğu kadar 25 tercihinizi doldurmanızdır. Bu listeyi doldururken de tercih aralığınızı geniş tutun. Örneğin yüzdeliğiniz 5 ise tercih aralığınızı da 1-15 arası yapabilirsiniz. Böylece hem açıkta kalmazsınız hem de istediğiniz liselerden birine gitmiş olursunuz.

 Bir kaç hatırlatma yapalım:
1. Bu yıl liselerin yüzdelik dilimlerinde düşüş olacağı için listenizde yüzdelik diliminziden iyi sayılacak 5-6 tercih yazın. Böylece fırsatları kaçırmayın.
2. Aynı şekilde yüzdelik diliminizden çok düşük 5-6 yer yazın.
3. Listenize sade Yüzdelik diliminize yakın bir kaç yeri yazarsanız hem iyi yerleri kaçırmış hem de açıkta kalmış olabilirsiniz.
4. Hiç istemediğiniz yerleri yazmayın. İdeal 25 tercih olsa da olur olmaz yerleri yazmayın.
5. Bir yere yerleştirkten sonra daha iyi bir liseye nakil yaparım düşüncesi pek sağlıklı değil. Çünkü iyi liselerde kontenjanlar boşalmayabilir. Ayrıca geçen yıl özel lise kayıtları yerleştirmelerden sonra yapıldığını unutmamak gerekir.
BURHAN DEMİR/TEOG MERKEZİ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?