2015 TEOG Yerleştirme Sonuçları Sorgulama Ekranı

TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı mı? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen takvime göre TEOG yerleştirme sonuçları bugün açıklanacak. Geçen sene açıklanan TEOG yerleştirme sonuçları, verilen tarihte açıklanamamış, bazı gecikmeler yaşanmıştı. TEOG sonuçları saat kaçta açıklanacak? TEOG yerleştirme sonuçları genellikle öğleden sonra 13.00 ile 16.00 arasında açıklanıyor. MEB, eğer herhangi bir aksilik yaşanmazsa bugün TEOG yerleştirme sonuçlarını açıklayacak. TEOG yerleştirme sonuçları açıklandığı zaman sitemizden bildireceğiz. Aynı zamanda aşağıdaki linklerle 2015 TEOG yerleştirme sonuçlarını her an takip edebilirsiniz.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI
veya
TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen takvime göre TEOG yerleştirme sonuçları 2015, 14 Ağustos Cuma günü yani bugün açıklanması gerekiyor. TEOG yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklandıktan sonra yerleştirmeye esas nakil işlemleri ise, 17 – 21 Ağustos 2015, 24 – 28 Ağustos 2015 ve 31 Ağustos – 4 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak.
Yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek?
Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.
Yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilecektir?
Yerleştirme sonuçları, meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yerleştirme sonuçları isteyen velilere kısa mesaj ile bildirilebilecektir.
Öğrenciler yerleştirildikleri okula nasıl kayıt yaptıracaktır?
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup kayıtları otomatik olarak yapılacaktır.
Yerleştirme sonuçlarına göre okulların boş kalan kontenjanları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek?
Okulların boş kalan kontenjanları, 14 Ağustos 2015 tarihinde oges.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?