Açık Liseye Yerleşen Öğrenciler Ne Yapmaldırlar?

2015 TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra açık liseye yerleşen adayların nakil talebinde bulunması için şu yolları takip etmesi gerekir:

1.Yol
Hiçbir tercihte bulunmayan veya tercihte bulunduğu halde tercihlerinden birine yerleşemeyerek açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerimiz ile tercihleri doğrultusunda bir ortaöğretim kurumuna yerleşen öğrencilerimiz istemeleri hâlinde 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015, 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. Öğrencilerimiz bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 (üç) tercih yapacaklar ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklardır. Yerleştirmeye esas nakil süreci 7 Eylül 2015 tarihi itibarıyla sona erecektir. Ayrıntılı bilgi http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden Tercih ve Yerleştirme Kılavuzuna ulaşarak edinilebilir.

2.Yol
Millî eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına hangi öğrenciler tercih başvurusu yapabilecektir?
Sadece açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, istemeleri halinde millî eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına tercih başvurusu yapabilecek ve komisyonlar tarafından il/ilçe sınırları içindeki okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirilecektir.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları hangi tarihlerde tercih başvurusu alacaktır?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları, 07-10 Eylül 2015 tarihlerinde tercih başvurusu alacaktır

 İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılan tercih başvurularında öğrenciler kaç okul tercih edilebilir?
Öğrenciler bu başvuruda il/ilçe sınırları içinde yer alan  3 okul tercih edebilecektir.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılan tercih başvurularına göre  yerleştirme işlemlerini nasıl yapılacaktır?
Yerleştirme işlemleri; il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından, nakil mevzuatına göre,  il/ilçe sınırları içinde ve yerleştirmeye esas puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?