TEOG II.Nakil Sonuçlarının Açıklanma Tarihi

TEOG kapsamında öğrenci alan liseler için yapılan nakillerin ikinci dönemi 28 Ağustos’ta bitecek. 24 Ağustos’ta başlayan ikinci nakillerin sonuçları ise, 31 Ağustos’ta açıklanacak. İlk nakil döneminden sonra okullarda hala 230 bin boş kontenjan bulunuyor.

TEOG kapsamında yapılan liselerdeki nakil başvuruları için öğrencilere 3 tercih hakkı tanındı. Yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı da aranmıyor. Öğrenciler tercih işlemlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapabiliyor. Ayrıca tercihlerini onaylatmaları gerekiyor. 28 Ağustos Cuma akşamına kadar 2015-2016 eğitim öğretim yılı için lise tercihi yapılabilecek. Nakil sonuçları 31 Ağustos Pazartesi günü MEB tarafından ilan edilecek. Üçüncü dönem nakil başvuruları ise 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde yapılacak, sonuçları 7 Eylül’de açıklanacak.
BİRİNCİ NAKİL DÖNEMİNDE 101 BİN ÖĞRENCİ YERLEŞMİŞTİ
TEOG kapsamında liselere nakiller için başlayan tercih başvuru sürecinde yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi sonuçları açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre 17-21 Ağustos tarihinde yapılan yerleştirmeye esas nakil için 434 bin 615 öğrenci başvurdu. Bunlardan 101 bin 12’si tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakille geçti. Daha önceden tercihleri arasında örgün ortaöğretim kurumuna yerleşmiş olanlardan yer değişikliği yapan öğrenci sayısı 80 bin 154, ilk yerleştirmede tercihlerinden birine yerleşemediği için açıköğretime kaydedilenlerden nakil başvurusu yapıp yerleşenlerin sayısı 20 bin 858 oldu. Okullarda ise 230 bin boş kontenjan oluştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?