TEOG'da Konuların Yetişememe Sıkıntısı Var

Bu yıl ilk dönem sınavları 25-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve sonuçları liselere geçişte kullanılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavlarının soruları tamamlandı .

Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden yapılan sınavların soruları okullarda görevli 83 öğretmen tarafından hazırlandı.

TEOG dersi sınavları aynı zamanda öğrencilerin okul yazılılarından biri olarak da kabul ediliyor ve öğrencilerin yıl sonu başarı puanının hesaplanmasında da kullanılıyor.

TEOG sınavlarına bu yıl 8. sınıfta okuyan toplam 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin girmesi bekleniyor. 

25-25 Kasım tarihleri arasında yapılacak sınavların mazeret sınavları 12 ve 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

İkinci dönem ortak sınavları ise 27 ve 28 Nisan'da, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs'ta yapılacak.

Sorular Hazır da Öğrenciler Hazır mı?

Bu yıl okulların iki hafta geç açılması ve sonrasında Cumhuriyet Bayramı ve seçim tatilinin de araya girmesiyle 20-25 ders saatinin boş geçmesi, TEOG sınavı için belirlenen konu dağılımlarının 25 Kasım'a kadar yetişip yetişmeyeceği konusunda birtakım endişeler yarattı. Bu konuda her gün yüzlerce şikayet ve yorum alıyoruz.

Okulların MEB tarafından belirlenen TEOG programını oldukça geriden takip ettiğini ve konuların yetişmeyeceğini öne süren veliler, öğrencilerin işlemedikleri konularla ilgili sorularla karşılaşabilme ihtimallerinin yüksek olduğunu vurguluyor.

Yorumlar

  1. ARZUN:
    Aslında bu sorunun tek bir nedeni ok. Okulun geç başlaması ve uzun süren tatiller öğretmenleri zor durumda bıraktı. Müfredatlarını yetiştiremediler. Diğer yandan da soru çözmesi gereken ve konu yeterince iyi işlenmediği için mağdur olan öğrenciler var.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

1.SORU VE YORUMLARA MUTLAKA ADINIZI YAZINIZ.
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?