2015-2016 TEOG Lise Taban Puanları Düşer mi? İşte Ayrıntılı Açıklama

2015 Kasım I.Dönem TEOG yapıldı ve bitti. Genel itibarı ile sorular zordu. Özellikle birinci dönem sınavında zorlanılan matematik ve türkçe derslerinde sorulan sorular geçen yıla kıyasla zordu. Bu iki ders başta olmak üzere öğrencilerin hemen hemen tüm derslerden notları birinci döneme kıyasla düşmesi beklenebilir. 

TEOG 2014-2015 daha kolaydı. Kolay olması sebebi ile netler yükseldi, öğrencilerin puanları arttı. Sonucunda da liselerin taban puanlarında TEOG 2014’e göre ciddi bir yükselme yaşandı. Bu yıl ise tam tersi durum söz konusu oldu ve olacak gibi. Yani sınavlar zordu, netler düşecek, öğrencilerin puanlarıdüşecek , sonuç itibarı ile liselerin taban puanları düşecektir. Bu durum I.dönm TEOG sınav soruları baz alınırakortaya çıkmıştır. Eğer II.Dönem TEOG aynı şekilde zor olursa puanlarda düşmeler daha fazla olacaktır.

KAÇ PUAN YÜKSELİR?
Öğrencilerin cevabını en çok merak ettikleri sorulardan biri de bu.
Bu sorunun cevabı ne yazık ki net değil. Okuldan okula fark eder. Puan aralığıana göre 10-50 arası değişebilir.

PUAN DÜŞÜŞLERİ NEDEN FARKLI?
Bunun farklı sebepleri var.
1.si geçen seneki taban puanlar. Geçen sene taban puanı zaten yüksek olan okulların taban puanlarında düşüş az, düşük olanların ise düşüş daha fazla olur..
2.si okulların değişen başarı grafikleri. Başarısı artan okulların taban puanlarındaki düşüş az olurken, başarısı düşük okulların taban puanlarındaki düşüş daha fazla seviyelerde olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?