2016 TEOG 2.Dönem Sonuçları Açıklandı

27-28 Nisan tarihlerinde yapılan TEOG sonuçları açıklandı

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sistemi kapsamında 27-28 Nisan 2016 ve 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan 8. sınıflar 2. dönem ortak sınavların değerlendirme işlemleri 8 Haziran 2016 tarihinde tamamlanmıştır.

Sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilmiştir. Ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) hesaplamasında da kullanılacaktır.

E-okul sistemine işlenen sınav sonuçları, ayrıca yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecektir. Öğrenci ve velilerimiz, sınav sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden giriş yaparak öğrenebileceklerdir.

*************************************************************************
1 milyonu aşkın öğrencinin iyi bir liseye girmek için yarıştığı TEOG ikinci dönem sınavlarına göre karneleri yazılacak notlar açıklandı. Sırada ise liselere girişte etkili olacak Yerleştirmeye Esas Puan’ın (YEP) açıklanması ve tercih kılavuzunun yayınlanması bekleniyor.

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 27-28 Nisan ve 14-15 Mayıs (mazeret sınavları) tarihlerinde yapılan 8’inci sınıflar ikinci dönem ortak sınavların değerlendirme işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8 Haziran’da tamamlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirildi. Ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8’inci sınıf Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) hesaplamasında da kullanılacak. E-okul sistemine işlenen sınav sonuçları, ayrıca yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecek. Öğrenci ve veliler, sınav sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden giriş yaparak öğrenebilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre YEP’ler ise temmuz ayı ortasında açıklanacak.                      

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?