2018 LGS Sonuçlarını Öğrenmek İçin Tıklayınız

2018 LGS sonuçlarının 26 Haziranda açıklanacağı duyurulmuştu. Yüz binlerce 8. sınıf öğrencisi heyecanla Milli Eğitim Bakanlığından gelecek açıklamayı bekliyor. Peki, LGS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? Detaylar haberimizde
2018 LGS Sonuçlarını Öğrenme Adresi

Yaklaşık 1 Milyon 8. sınıf öğrencisi 2 Haziran Cumartesi günü LGS sınavına girdiler. MEB'in sınav takvimine göre LGS sonuçları 22 Haziran'da açıklanacaktı. Fakat MEB Sınav sonuçlarını 26 Haziran tarihinde açıklayacağı duyurdu. 

2018 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı LGS sonuçlarının seçim sonrası 26 Haziran'da açıklanacağını duyurmuştu. 8. sınıf öğrencileri büyük bir merakla "LGS sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusunu soruyorlar. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

LGS SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

MEB adrese dayalı sistemle liselere yerleştirme tercihleriyle sınavla öğrenci alacak liselere yerleştirme tercihleri ve pansiyonlu okullara tercihler, aynı anda 2 Temmuz-13 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre yapılacak. Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın olan liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak.
Tercih ekranı üç bölümden oluşacak ve öğrenciler sınavla girilecek okullar ile yerel yerleştirmede kayıt alanları içindeki okullar ve pansiyonlu okullar için aynı anda tercihte bulunabilecekler. Yerel yerleştirmede okullara devam-devamsızlık da etkili olacak.
Sınavla öğrenci alan okullara yerleşemeyen yüzde 90 oranında 8'inci sınıf öğrencisi ise yerel yerleştirmeyle liselere yerleşecek. Bu yerleştirmede öğrencinin evinin adresi ve okuduğu okul kadar, o ortaokuldaki devam-devamsızlığı da etkili olacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?