TEOG Yerleştirmeleri 4 Adımda Nasıl Yapılacak?

A ve B listesi dikkate alınarak gerçekleştirilecek yerleştirmeler şu kurallara göre gerçekleştirilecek.

BİRİNCİ ADIM: Liselere yerleştirme işlemleri öncelikle A listesine göre yapılacak. Bu listede tercihlerine yerleştirme puan üstünlüğü ve tercih sıralamaları dikkate alınarak yapılacak. Bu listede bir okula yerleşen öğrenci, bu okula kesin kayıtlı sayılacak.

İKİNCİ ADIM: A grubunda yerleşemeyen öğrenci için en az 4 okul türünün işaretlendiği B tercih listesi işletilecek. Aileler burada 3 alternatif ilçe seçmiş olacak. Bu listede ikamet adresi, yerleştirme puanı, tercih önceliği, okul kontenjanı ve okulun A grubu yerleştirme taban puanı dikkate alınarak okul türlerine göre otomatik yapılacak.

ÜÇÜNCÜ ADIM: B listesinde bir öğrenci boş kontenjanı olan birden fazla okula yerleştiyse okullar arasında A grubuna göre yapılan yerleştirme sonucunda taban puanı en yüksek okula yerleşecek. Okula yerleşen öğrencinin kaydı otomatik yapılacak.

DÖRDÜNCÜ ADIM: Tercih yapmayan ya da iki listede de yerleşemeyen öğrenci evine en yakın okula yerleştirme puanı, okulun kontenjanı ve okulun A listesinde oluşmuş taban puanı dikkate alınarak otomatik yapılacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?