2015 TEOG'un Kuralları Değişti


Yerleştirmede öğrenciler tüm okul türlerini içeren 25 okula kadar tercihte bulunabilecek.

TEK LİSTEYE DÖNÜLDÜ
Böylece A ve B grubu tercih listesini içeren mevcut yerleştirme sistemi yerine, 25 okul tercihi getirilmiş olacak. Tercih işlemleri ekranında 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak istiyorum' butonları seçenek olarak sunulacak.

ÖZELSE TERCİH YOK
'Özel okula kayıt yaptırdım' butonunu seçenlere okul tercih ekranı açılmayacak, tercih sistemine dahil edilmeyecek. Her iki butonu kullanmayanlar, 12 yıllık zorunlu eğitimden dolayı sistem tarafından otomatik olarak açık liselere kaydedilecek. Tercih işlemleri velilerce 6-16 Temmuz 2015'te yapılacak. Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 14 Ağustos'ta açıklanacak. Aynı tarihte boş kontenjanlar da ilan edilecek. 17-21 Ağustos'ta tercih başvuruları alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi yapılan yerleştirme sonuçları ve kesin kayıtlar ise 24 Ağustos'ta Bakanlığın internet adreslerinde ilan edilecek.
İlk defa geçen yıl uygulanan lise giriş sınavı TEOG'da yerleştirme sorunları yaşanmış; öğrenciler evlerinden kilometrelerce uzak okullara, tercih etmediği halde imam hatip liselerine gönderilmişti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?