2015 TEOG Tercihleri Adım Adım Nasıl Yapılır?

2015 TEOG YEP sonuçları da açıklandığına göre artık sıra tecih aşamasına geldi. 6-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak tercihleri adım adım nasıl yapacağınızı bu anlatımda bulacaksınız.

1. Öncelikle tercihlerin yüzdelik dilime göre yapılacağını belirtelim. Ayrıca tercihlerin Türkiye Geneli Yüzdelik Dilime göre yapılması gerekmektedir. ( bakınız
TEOG Tercihleri Hangi Yüzdelik Dilime Göre Yapılır?)

2. MEB'in yayınladığı https://e-okul.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/OKSTERCIH/SNV08008.ASPX adresindeki tercih modülünden yararlanarak yüzdelik dilimize göre listenizi hazırlayabilirsiniz. Tercih listenizi hazırlarken hangi tercih arlığında tercih yapacağınız öğrenmek için TEOG İdeal Tercih Aralığı Nasıl Olmalıdır? İşte Yüzdelik Dilimlere Göre Liste başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca okulun başarı durumu ve size yakınlığı da tercih nedeni olabilir.

3. Tercihlerinizi netleştiktn sonra 25 tercihten oluşan listenizi 6-16 temmuz tarihleri arasında e-okul.meb.gov.tr adresinde yapabilirsiniz. Tercihleri bireysel olarak veya okulda da yapabiliriz. Tercihleri yaptıktan sonra mutlaka okul müdürlüğüne onaylatmanız gerekiyor.

4. Tercihlerle ilgili herhangi bir düzeltme veya değişiklik yapılmak istenirse, okul müdürlükleri tarafından yapılacak olan elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemleri tamamlanmış olacaktır. 

5.  Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.
BURHAN DEMİR/TEOG MERKEZİ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?