2015 Lise Nakil Dönemleri Sona Erdi mi?

2015 TEOG yerleştirmeye esas nakil işlemleri sona erdi. Peki bundan sonra nakil yerleştirmeleri yapılmayacak mı?

Açıköğretim kurumlarına yerleşen öğrenciler, isterse 7-10 Eylül 2015 tarihleri arasında il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına müracaat ederek, oluşan boş kontenjanlar için üç tercih yaparak nakil talebinde bulunabilecek. 2014-2015 öğretim yılı TEOG kapsamında 8’inci sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri 11 Eylül Cuma günü tamamlanacak.

İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına Başvuru Yoluyla 
Sadece açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, istemeleri halinde millî eğitim müdürlüklerinde kurulan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına tercih başvurusu yapabilecek ve komisyonlar tarafından il/ilçe sınırları içindeki okullarda boş kalan kontenjanlara yerleştirilecektir.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları hangi tarihlerde tercih başvurusu alacaktır?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları,
07-10 Eylül 2015 tarihlerinde tercih başvurusu alacaktır.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılan tercih başvurularında öğrenciler kaç okul tercih edilebilir?
Öğrenciler bu başvuruda il/ilçe sınırları içinde yer alan 3 okul tercih edebilecektir.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılan tercih başvurularına göre  yerleştirme işlemlerini nasıl yapılacaktır?
Yerleştirme işlemleri; il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından, nakil mevzuatına göre,  il/ilçe sınırları içinde ve yerleştirmeye esas puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.

İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek?
İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yapılan yerleştirme sonuçları, 11 Eylül 2015 tarihinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?