TEOG'daki Hatalı İnkılap Tarihi Sorusuna İtirazın Gerekçesi

Özel Akdeniz Başarı Ortaokulu Sosyal Bilgiler Zümresi de tartışmalı 'Selanik sorusu' için MEB'e yazı yazdı.
 
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME DEĞERLENDİRME SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
 ANKARA
2015-2016  2. TEOG sınavı T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi A kitapçığı 1. sorunun kazanımlarla karşılaştırıldığında  teknik ve bilimsel yönden eksikliklerin olduğu tespit edilmiştir. Şöyle ki  Mustafa Kemal’in çocukluk döneminde - paragrafta böyle geçiyor- Selanik’te etkili olan FİKİR AKIMI, MİLLİYETÇİLİKTİR.  Fikir akımları toplumun kültürel seviyesini yükseltmekten ziyade var olan çok uluslu yapı nedeniyle, siyasi bir kargaşa ortamına neden olmuştur. 2 numaralı öncülde verilen ifade fikir akımları şeklinde değil, kesinlikle fikir hayatı  şeklinde olmalıdır.
Ders kitabı sayfa 18’de Selanik başlıklı konuda kültürel çeşitliliğin  çok uluslu yapıya bağlanması öğrencileri, ders kitabına dayanarak  C şıkkına yönlendirmiştir. Öğretmenler olarak bizler de ders kitaplarını temel kaynak olarak kullandığımız için öğrencilerin bu şıkka yönlenmesi doğaldır.
Ders  kitapları, kazanımlar ve geçmiş TEOG sorularında ve Milli Eğitim Bakanlığının  yayınlamış olduğu değerlendirme sınavlarında çok uluslu yapı daima kültürel yapıya bağlanmıştır.
Selanik şehrinin KÜLTÜREL , SİYASİ ve SOSYAL durumu hakkında, MEB kaynaklarında verilen bilgileri aşağıda paylaşıyoruz ve bu bilgilere göre, görüyoruz ki kazanımları sosyal ve kültürel olarak ayırt etmek mümkün değildir. Birbirine girmiş bu kavramların kültürel ve sosyal olarak ayrılmasının  istenmesi MEB kaynaklarında verilen bilgilere ters düşmektedir.
Bu sorunun tarafınızca incelenmesini, öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederiz.
                 
Özel Akdeniz Başarı Ortaokulu Sosyal Bilgiler Zümresi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?