2016 TEOG YEP Sonuçları Açıklandı

Bu sonuçların ardından öğrenciler, yerleştirme ve teonra işlem tamamlanmış olacağından; öğrencilerin, tercihlerinde yapmayı düşündükleri değişiklikleri okul müdürlüklerinde onaylama işleminden önce yapmaları gerekmektedir.
rcih işlemleri ile ilgili olarak illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabileceklerdir. Okullarda tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapmak maksadıyla rehber öğretmen görevlendirmesi yapılmıştır.

Öğrenciler, 15-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında 25 okula kadar tercih yapabilecek ve okul müdürlüklerine müracaat ederek tercih işlemlerini onaylatacaklardır. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan s
Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos 2016 tarihinde yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacaktır. Buna göre; 9-15 Ağustos 2016, 19-23- Ağustos 216 ve 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecektir. 5-8 Eylül 2016 tarihleri arasında ise, il/ilçe yerleştirme ve nakil komisyonlarınca nakil tercih başvurularının alınması gerçekleştirilecektir. 9 Eylül 2016 tarihi itibarıyla yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

Yerleştirmeye Esas Puanlar, www.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilir.

Yorumlar

  1. okulların taban puanları düşecek mi?
    adım filiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FİLİZ:
      Okulların taban puanlarının düşmesi tercih edenlerin puanlarına ve, yüzdelik dilimlerine, kontenjana ve tercih sayısına bağlı. Puanın ve yüzdelik dilimle istediğin okulun puan ve yüzdelik dilimine bakarsan bir karara varabilirsin.

      Sil
  2. merhaba ben pelin tercihleri yüzdelik dilime göre yapacaksak nereden liselerin yüzdelik dilimlerini öğrenebileceğiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PELİN:
      MEB henüz kontenjanları ve yüzdelik dilimleri yayınlamadı

      Sil
  3. Hocam iyi calismalar Nazan ben .Kizim bu sene girdigi sinavda 443.247 puanla 10.14 yuzdelik dilimine girdi. Mersinde Yuzdelik dilimi 8.92 olan Mahmut Arslan Anadolu Lisesine yerlesir mi? Tecihlerini hangi yüzdelik aralığında yapmaliyiz. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NAZAN BİRLİK:
      Yüzdelik dilimin yüzde 10'u kadar aşağısı ve yukarısının gelme olasılığı yüksektir. Dolayısıyla yerleşme ihtimaliniz iyi görünüyor. Yüzde 5'den başlayarak yazabilirsiniz.

      Sil

Yorum Gönder

1.SORU VE YORUMLARA MUTLAKA ADINIZI YAZINIZ.
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?