2016 TEOG 2.Nakil Sonuçları Açıklanıyor

Öğrencilerin merakla beklediği TEOG 2. Nakil sonuçları haberimizden ayrıntılara ulaşabilirsiniz. Binlerce yerleştirme bekleyen öğrencinin merakla beklediği MEB TEOG 2. nakil ve yerleştirme sonuçları açıklanması bekleniyor. Adaylar sonuçları meb.gov.tr adresinden öğrenebilecekler. Cuma günü sona eren yerleştirme başvurularının sonuçları açıklanmasına gözler çevrildi. İşte 2016 MEB TEOG nakil sonuçları ve öğrencilerin merak ettiği tüm detaylar...


Yerleştirme başvurularını yapan adaylar bugün TEOG 2. nakil sonuçlarını merak etmeye başladı. 26 Ağustos Cuma günü sona eren TEOG nakil ve yerleştirme başvuruları MEB internet sitesinden açıklanacak. MEB son dakika duyurularını ve ayrıntılarını yazımızda sizler için derledik. Son tercih öncesi öğrencilerin meraklı bekleyişi sürerken adaylar ise meb.gov.tr adresi üzerinden sonuçları öğrenecekler. İşte merak ettiğiniz TEOG 2. nakil sonuçları ve adayları bundan sonra bekleyen önemli bazı ayrıntılar hakkında bilgi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) terör örgütü FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler nedeniyle, 2016 Ortaöğretim Kurumları Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan takvimde değişikliğe gitmişti. Buna göre ilk tercihler geçtiğimiz hafta Pazartesi günü yağpıldı ve sonuçlar açıklandı. Yİne aynı gün (22 Ağustos) başlayan TEOG 2. nakil başvuruları Cuma günü (26 Ağustos) sona erdi. Adaylar ise şimdi MEB TEOG 2. nakil sonuçlarını merak etmeye başladı. 

SONUÇLAR NEREDEN NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Milyonlarca 8. sınıf öğrencisinin meraklı bekleyişi devam ediyor. Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin ilk TEOG sonuçları 22 Ağustos günü açıklandı. Bakanlığın verilerine göre, 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin katıldığı TEOG maratonunda 231 bin 425 öğrenci ilk sırada tercih ettiği liselere yerleşti. TEOG birinci nakil dönemi sonuçları E-okul ve www.meb.gov.tr'de açıklandı. Şimdi ise sıra TEOG 2. nakil sonuçlarının açıklanmasına çevrildi. Adaylar 2. nakil sonuçlarını MEB internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.
Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edildi. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

TEOG 2. NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda vermiş olduğumuz linke tıklayarak MEB TEOG 2. nakil sonuçlarını takip edebilirsiniz.

TEOG 2. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adayların en çok merak ettiği konulardan biri olan TEOG 2. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu oldu. İlk nakil sonuçlarında yerleşemeyen adaylar ikinci nakil sonuçlarını Cuma günü yaptılar. Bu nakil işleminden de yerleşme sağlanmazsa 3. ve son nakil işlemi gerçekleşecek. Adaylar MEB tarafından belirlenen tarihlerde nakil başvurularını yapacaklar ve Pazartesi günleri başlayan nakil başvuruları Cuma günü son buldu.
22-26 Ağustos: İkinci nakil başvurularının alınması
29 Ağustos: İkinci nakil başvuru sonuçlarının açıklanması (TEOG 2. NAKİL SONUÇLARI)
29 Ağustos-2 Eylül: Üçüncü nakil başvurularının alınması
5 Eylül: Üçüncü nakil başvuruları sonuçlarının açıklanması
Yukarda belirtilen tarihler MEB tarafından açıklanan tarihler olup verilen tarihlerde sonuçlar öğrencilere açıklanacaktır.

TEOG 2. NAKİL SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

TEOG 2. nakil sonuçları Pazartesi günü açıklanacak. Geçtiğimiz hafta ilk tercih sonuçları Pazartesi günü açıklanacak ve adaylar MEB üzerinden sonuçları sorgulatabilecek. Merak edilen bir diğer konu ise TEOG sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı oldu. TEOG 2. nakil sonuçları saat 11.00'da açıklanacak. Bu saatten itibaren adaylar sonuçları MEB üzerinde öğrenebilecek.

OKUL BİLGİLERİ SONUÇLARDA YER ALACAK

Adaylar okul bilgilerini sonuçların açıklandığı sitede bulabilecekler. Sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacak. SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecek. Yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra resmi ve özel okulların açık kalan kontenjanlarına ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda, yerleştirmeye yönelik nakil yoluyla öğrenci kaydedilecek.

TERCİH YAPMAYAN ADAYLARIN DURUMU

Kafa karışıklığına neden olan konulardan biriside TEOG nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleşemeyen öğrencilerin durumu oldu. Tercih yaptığı halde 25 okuldan birine yerleşemeyenler gibi tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ayrıca tercih döneminde özel okula kayıt yaptıracağını belirterek tercih işlemine katılmayanlar da 9 Eylül’e dek kayıtlarını yaptırmazlarsa onlar da açık liseye kaydedilecek.
Öğrencilerin başarılarını ölçmeyi hedefleyen sınavlardan bir tanesi olan TEOG, 8. sınıf öğrencileri için yapılmaktadır. 12 merkezli olan bu sınavda Matematik, Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorular sorulmaktadır. Merkezi sınavlar bünyesinde 8. sınıf öğrencileri ilk dönem 6 ikinci dönem 6 olmak üzere 12 ortak sınava girerler. Bu sınavlar için 3 yazılısı olan dersler ile alakalı 2, 2 yazılısı olan dersler ile alakalı ise 1 yazılı sınav ortak olarak yapılır. Bu ortak sınavlarda 20 tane soru sorulur ve soruların tamamı çoktan seçmeli olmaktadır. Her bir dönemde 2 gün boyunca süren bu sınav boyunca okullar diğer öğrencilere tatil edilir.
Öğrencilerin merakla beklediği TEOG 2. Nakil sonuçları haberimizden ayrıntılara ulaşabilirsiniz. Binlerce yerleştirme bekleyen öğrencinin merakla beklediği MEB TEOG 2. nakil ve yerleştirme sonuçları açıklanması bekleniyor. Adaylar sonuçları meb.gov.tr adresinden öğrenbilecekler. Cuma günü sona eren yerleştirme başvurularının sonuçları açıklanmasına gözler çevrildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?