2017 TEOG Tercih Döneminde Sırasıyla Ne Yapmalısınız? (Tercih Uyarıları-3)

2017 TEOG için tercihler 14-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Öğrencilerin 25 tercih hakkı bulunuyor. Tercih döneminde puan ve hedef arasında kalan adayların karar verme süreci oldukça meşaketli. Yıl boyunca yapılan sınavlar ve ortaya çıkan sonuçtan sonra sıra geldi karar vermeye. 10 gün sürecek tercih döneminde sırasıyla neler yapacağınızı yazalım:

1.  Öncelikle bir tercih listesi hazırlamanız gerekiyor. Tercih listesini hazırlarken;
a. Yüzdelik dilimi göz önünde bulundurun.
b. Gitmek istediğiniz okulları belirleyin.
c. Tercih aralığını geniş tutun
d. İyi bir tercih aralığı için şu linkteki yazımızı okuyunuz: TEOG İdeal Tercih Aralığı Nasıl Olmalıdır?

2. Tercih listesini hazırlarken MEB'in TERCİH ROBOTU'ndan yararlanabilirsiniz. Ayrıca okullarda MEB tarafından görevlendirilen rehber öğretmenlerden yardım alabilirsiniz.

3. Tercih listesini hazırladığınıza göre sıra geldi tercihleri kaydetmeye. Tercihleri bireysel olarak veya herhangi bir ortaokula giderek kaydedebilirsiniz. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir.

4. Tercih listesi kaydedildikten sonra mutlaka herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.

5. Tercihlerle ilgili herhangi bir düzeltme veya değişiklik yapılmak istenirse, okul müdürlükleri tarafından yapılacak olan elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemleri tamamlanmış olacaktır.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra TEOG tercihleriniz tamamlanmış demektir. Tüm adayların hayal ettikleri okullara gitmelerini diliyoruz
BURHAN DEMİR/TEOGES &OKULSORU.COM

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Liselerin Taban Puanları Nasıl Belirlenir? -Önemli Yazı-

Fen Liselerinin 2013-2014 Taban Puanları (Tüm Fen Liseleri)

TEOG'da Yüzdelik Dilime Göre Sıralamamızı Nasıl Buluruz?